Hurá jedu pro Majdu – Černou Královnu

O vánocích 2019 jsem se definitivně rozhodl, že ježdění na Čínském skútru mám už opravdu dost. Nemám problém sem tam něco opravit utáhnout nebo seřídit ale nic se nemá přehánět a nějaký ten výkon nad 6kW by se taky hodil.

Co ale koupit? Mám omezený rozpočet nový skútr nepřipadá v úvahu, jedině nějakou ojetinu ale jakou? Jediné co vím, že chci maxiskútr a asi nějakého Japonce, motor obsah aspoň 250 těch cca 16kW musí přece stačit. Zapínám počítač, žhavím web a po několika hodinách jsem v koncích. Výběr v mé cenové relaci není moc velký, většina skútrů je moc starých a téměř vše z dovozu. Nakonec to vzdávám s konstatováním, že musím ještě chvíli šetřit. 

Druhý den ráno ale zjišťuji, že jakmile to chlapa chytne tak mu není pomoci. Ano pořád mluvím o skútru dokonce se mi o něm i zdá. Spěchám do práce a pořád se mi to vrací, třeba jsem nějaký dobrý inzerát přehlédl je přece zima mrzne a v zimě se přece motorky a ani skútry moc nekupují. Večer znovu internet a po několika nekonečných hodinách zavítám na motorkari.cz a je tam zajímavý inzerát, původ ČR najeté kilometry je možné dohledat ale co ten nájezd, na tachometru je 55 tisíc není motor před smrtí? 

Následuje řada hodin hledáním recenzí a zjišťuji, že většina dovezených skútrú je z Itálie a mají pravděpodobně přetočený tachometr jak jinak si mám vysvětlit, že ty skútry stáří 10 a více let mají najeto do 33 tisíc km. Po přečtení asi tisíců recenzí a komentářů na různých fórech docházím k závěru, že Majdu kterou jsem našel chci.

Takže skútr mám vybraný ale co rozpočet do něj se nevejdu. Nakonec ale vítězí touha po skútru, peníze budou a kdoví co bude za rok, budu moci ještě jezdit? Jdu do toho rozpočet přešvihnu, hned volám majiteli a druhý den se jede pro Majdu.

Nakonec je to láska na první pohled, je to přece Černá Královna – Yamaha Majesty 400.

Majda na vozíkuMajda plot

About the author

Napsat komentář